Tendenser 2017

Vi snakker ikke lengre så mye om trender, men tendenser. Endringene kommer gravis og er mer varige. Vi ser også at selv om de store trendene er nokså tydelige på messer og utstillinger, blir disse først over tid introdusert i våre egne hjem. Og da gjerne blandet med den stilen vi har fra før, eller de impulser som da er «trendy».

Etter å ha sett marmor i alle varianter nå, vil uungåelig nye materialer overta. Agat er et spennende naturmateriale med store variasjoner i både mønster og farger som vi trolig vil se mer og mer av fremover. Kombiner med elde metaller som messing for ekstra glam, eller som et krydder til en stram innredning. Bruk som bokstøtter eller dekorsteiner – eller hent frem de nydelige mønstrene i print på plakater, tapeter eller på møbler.

Agat inspirasjon

Agat miljø

Elle Decoration spår også en stil vi kan kalle «Jungle Fever». Vi ser stadig mer bruk av store planter, og nå kommer spesielt bananplanter til syne – både som dekorblader og som print. Oljemalerier, gjerne fra loppermarked og bruktbutikker skaper en mer individuell stil og i kombinasjon med cognac farget skinn og wiremøbler blir stilen både litt vintage og maskulin. Fargekombinasjonen sart grønn og støvet rosa gjør seg gjeldende på dekor, tekstiler – og får de mer vågale som veggfarger.

Samtidig vil de fleste av oss som skal male velge blåtonene som har vært på markedet en stund nå. Det er jo tross alt slik at de fleste av oss bruker tid fra vi først leser om nye tendenser til vi faktisk tar dem inn i stua vår. Og det tar gjerne litt tid før produktene blir allemannseie via de rimelige interiørkjedene. Det er dette som gjør at for eksempel marmor står så sterkt ennå. Når det kom var det på design av høy kvalitet – og pris, mens vi nå ser marmor i alle varianter og prisklasser. Og kanskje er det slik at vi om fem år ser agat i «alle hjem»?

Følg Elle Decor for masse herlig inspirasjon http://www.elledecoration.se

Leave a Reply

Your email address will not be published.